طلاق غیابی چیست + مراحل و مدارک لازم
طلاق غیابی به معنای تصمیم قضایی است که توسط یک دادگاه صادر میشود و به معنای پایان دادن به ازدواج بین دو شخص بدون حضور یکی از آن ها است. این اتفاق معمولا وقتی رخ می دهد که یکی از آنها برای مدت طولانی (مثلاً یک سال یا بیشتر) غایب باشد و هیچگونه اطلاعاتی از او در دست نباشد. در این حالت، دادگاه ممکن است تصمیم بگیرد که طلاق غیابی صادر کند و این به معنی پایان دادن به ازدواج بین این دو نفر است. در ادامه به طور دقیق تر این نوع طلاق و مراحل طلاق غیابی در دفترخانه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
طلاق غیابی چیست
در طلاق غیابی یکی از زوجین غایب است که در اصطلاح حقوقی به آن خوانده می گویند. در نقطه مقابل نفر دیگر از زوجین باید در دادگاه حضور داشته باشد که به او در اصطلاح حقوقی خواهان می گویند. در فرآیند طلاق غیابی خواهان باید عدم حضور خوانده را با ارائه مدارک و شواهد لازم ثابت کند. در نقطه مقابل در صورتی که خوانده می خواهد غیاب خود را انکار کند باید، در فرصت مشخص شده دفاعیه مورد نیاز را به دادگاه ارائه کند.
شرایط طلاق غیابی
طلاق غیابی به چه صورت است؟ طلاق غیابی در شرایطی واقع میشود که یکی از دو طرف ازدواج غایب باشد. در برخی از موارد ممکن است فرد عمدا به جلسه دادگاه نیاید یا به هر دلیل دیگری از جمله مفقودیت، مسافرت یا حتی مرگ از جلسه دادگاه مطلع نباشد. بر اساس ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی، ابلاغ رای غیابی باید به شخصیت انسانی واقعی متهم صورت بگیرد تا رسیدگی به پرونده به طور صحیح انجام شود.
در صورتی که فرد غایب به دلیل غیبت محکوم شود، رأی غیابی پس از 20 روز از صدور حم در همان شعبه از دادگاه قابلیت پیگیری دارد. بنابراین فرد غایب 20 روز فرصت دارد تا درخواست واخواهی کند.
مدارک لازم برای طلاق غیابی
برای انجام مراحل طلاق غیابی باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:
- سند ازدواج رسمی یا رونوشت این سند
- اصل شناسنامه
- اصل کارت ملی
طلاق غیابی از طرف زن
این نوع طلاق در شرایطی رخ می دهد که زن شواهد و دلایل کافی برای طلاق از همسر خود ارائه کند. در صورت مورد قبول بودن دلایل دادگاه یک احضاریه اولیه برای مرد صار خواهد کرد. نوع مواجهه مرد با احضاریه می تواند به صورت قانونی ( مطابق با ماده 70 و 60 آیین دادرسی ) یا به صورت واقعی ( مطابق با ماده قاونی 68 آیین دادرسی ) باشد.
طلاق غیابی از طرف مرد
طلاق غیابی از سوی مرد مطابق با ماده 1133 آیین دادرسی تحت شرایط خاصی انجام می گیرد. این نوع طلاق زمانی انجام می گیرد که زوجه در زندگی مشترک زوجین غیبت داشته باشد. برای طی مراحل طلق مرد می تواند با مراجعه به دادگاه درخواست خود مبنی برا طلاق را اعلام می دارد. سپس می تواند با مراجعه به داوری و تأیید درخواست خود گواهی عدم سازش را دریافت کند.
طلاق غیابی چقدر طول میکشد
زمان مورد نیاز برای طلاق غیابی چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که زمان مورد نیاز برای طلاق از سوی مرد به تصمیم زن وابسته است. در ابتدا وقتی رأی دادگاه برای زن ابلاغ میشود، 20 روز به او فرصت داده می شود. او در این مدت می تواند به درخواست دادگاه اعتراض کند. علاوه بر این پس از این بازه زمانی نیز زوجه می تواند درخواست تجدید نظر خود را به دادگاه ارائه کند. با توجه به این که بررسی های مورد نیاز پس از این درخواست 3 ماه الی 1 سال زمان میبرد، زن می تواند طلاق را تا این مدت به تأخیر بیاندازد. بنابراین بدون ارائه این درخواست مدت زمان طلاق غیابی بسیار کوتاه است. همچنین مشاوره و دریافت خدمات از یک وکیل مجرب می تواند در کوتاه شدن این فرآیند و موفقیت در دادگاه منجر شود. ما در گروه وکلای دادسان بهترین خدمات وکالت طلاق غیابی را به شما ارائه می کنیم.
جمع بندی
تنظیم خانواده یکی از موارد مهم و حساسی است که بر روابط اجتماعی و روانی افراد تأثیر گذار است. طلاق غیابی یکی از شیوههایی است که در آن هر یک از زوجین بدون اطلاع دیگری از اراده خود اقدام به طلاق میکند. در این مطلب گفتیم که طلاق غیابی چگونه صورت می گیرد و به چه معناست. امیدواریم با مطالعه این مقاله بیش از پیش با طلاق غیابی آشنا شده باشید.
0